Handla hållbart mode på nätet

Att vi lever i en konsumtionstid är det väl ingen som har missat. Däremot blir fler och fler medvetna om vår konsumtion. Det betyder att fler människor börja göra medvetna val och leta efter andra lösningar. Hållbart mode på nätet slår egentligen två flugor i en smäll ur en miljösynpunkt.

Handla med måtta

Hos många handlare online kan du shoppa mode från mer hållbara tillverkare. Det är mindre kvantitet och lokalproducerat mode, vilket ger ett mindre avtryck på klimatet och tack vare det kan du dessutom bära plagg som inte alla andra har.

Till exempel kan du hitta stickade tröjor med lammull som gör dem extra varma, eller plagg i linne som är mer tåligt och mjukt än många andra tyger. Med tanke på att alla plagg är producerade lokalt och kan räknas som hantverk, är de mer hållbara. Inte bara till kvaliteten på plaggen i sig utan även för miljön.

Det är inte bara tillverkningen som är mer miljövänlig utan även faktumet att transporten av varorna är så mycket kortare. Här är det nämligen ingen fabrik på en annan kontinent som är ansvarig för tillverkningen. Det i sin tur betyder ju att frakten inte blir lika lång och det att mindre föroreningar släpps ut.