Vårdande strumpor för dig med diabetes

Personer med diabetes har ofta känsliga och ömma fötter. För att lindra problemen kan du välja ett par strumpor designade specifikt för diabetiker. Välj något här om du vill underlätta vardagen med ett par bekväma strumpor.

Strumpor för diabetiker

Det som gör att strumpor för diabetiker skiljer sig från vanliga strumpor är sättet de är sydda på. För att undvika att strumporna skaver eller trycker, saknar de ofta kanter och sömmar vid tårna. Ett annat alternativ är ett par tåstrumpor istället för den vanliga designen. Avsaknaden av resår på diabetesstrumporna gör att blodflödet inte får motstånd utan obehindrat kan flöda ner i tårna utan att du binder onödig vätska.

Skönt material

Många som har diabetes föredrar att välja ett par strumpor i ett mjukare och skönare material. Här är det därför inte alltid kvaliteten och hållbarheten som styr, som det ofta är vid val av stödstrumpor. Huvudsaken är att strumporna är mjuka mot huden och inte är obekväma då du använder dem.

Ett material som är vanligt för diabetesstrumpor är bambu. Det är mjukt och leder effektivt bort fukt. För att få dina strumpor att hålla längre ska du försöka följa skötselrådet för dem. Bland annat är det smart att använda sig av en tvättpåse.