Välja rätt bikini

Att välja en bra bikini kan ibland kännas som en rejäl utmaning. Somliga har så klart lättare för sig än andra, men vill man verkligen gå ned på djupet på vad många medvetet eller undermedveten försöker skapa för effekt tänkte vi titta närmare på detta här.När man tittar runt bland i utbudet idag inser man snabbt att det finns en bikini för praktiskt taget alla smaker. Men har man haft erfarenheten av att prova bikini efter bikini utan att hitta en som man verkligen tycker sitter rätt kanske man tittar på fel sorter. Ett sätt att tänka sig detta är att utgå från den kroppsform man har. Man brukar tala om fyra olika: äpple, päron, fyrkantig och timglas. Och allt handlar om balans.

Äppelformad

Äppelformen betyder att man har smala höfter och fylligare byst. Här kan det vara smart att sträva efter att fylla ut höfterna något. Ett sätt att göra detta är att satsa på en bredare sorts badtrosa. Undvik ganska bandeau-modellen då detta skapar effekten av ännu större byst och skapar därmed mer obalans.

Päronformad

Päronformen är motsatsen till äppelformen där höfterna är bredare och bysten mindre. Och av samma anledning som bandeau-modellen inte fungerar bra för äppelformen är den ofta perfekt för päronform. En smalare badtrosa hjälper också till att balansera ut allt.

Fyrkantformad

Fyrkantig figur betyder att man har en ganska rak kroppsform utan en tydligt utmärkt midja. För att skapa lite kurvor kan man därför satsa på utskurna halternecks. Gärna i kombination med knytvariantet på underdelen för att ge höfterna lite extra bredd. Baddräkter som går ihop mot magen kan också vara riktigt snygga.

Timglasformad

Timglasformen är då man har en ganska tydlig midja och omkring samma bredd på både byst och höfter.  Denna kroppsform har en bra balans i grund och målet är då att försöka bibehålla denna balans. Satsa på likadana över- och underdelar eller ”traditionella” baddräkter.