Sommarens mode – fokus badkläder

Äntligen är sommaren på väg och det är dags att fylla på i garderoben med nya plagg i säsongens trender. För 2020 klär vi kvinnor oss gärna färgglatt i regnbågens alla nyanser, med stora blommönster och oversizade accessoarer, exempelvis armband, halsband och glasögon. För dig som inte omfamnar färg i den utsträckningen finns istället läder och denim som val av material, eller kanske en stilren ljus kostym i pastell eller grått? Också här gärna lite oversizat och/eller med inspiration från 1970-  och 1980-talen. Fina detaljer är puffärmar, accenter i guldfinish samt spets och andra hantverksinfluerade detaljer, som sätter pricken över i.

Nystart på stranden

Att köpa en ny baddräkt är ett enkelt sätt att förnya sommargarderoben utan att lägga ut några större summor. En av årets baddräktstrender är inspiration från 1980- och 1990-talen: en siluett i retrostil med bygel-bh och hög bikinitrosa, som har en sportig touch. Gärna i lite urtvättade pastellfärger, som på ett solblekt fotografi. Ett annat alternativ är svart, vitt och rött, i colour-blocking och grafiska skärningar, som tillsammans skapar en tydlig formstark känsla. Använd de gärna tillsammans med fina accessoarer. Oavsett vad du letar efter kan du säkert lätt hitta något speciellt på nätet som passar din unika stil.

Asymmetriskt och färgglatt

Om du letar efter en mer lekfull variant på baddräkt kanske den asymmetriska skärningen kan vara något för dig? Enaxlade baddräkter dök upp redan i fjol, men 2020 är de verkligen i ropet. Modellen är tidlös och finns i många olika stilar, med allt från eleganta mässings- och knytdetaljer, i sobra nyanser och svart-vitt, till romantiska volanger eller härliga mönster och färger, som orange och rött. Dessutom är en asymmetrisk baddräkt snygg att bära som topp, även utanför stranden. Till exempel kan du kombinera den med jeans, sandaler och bastväska för en stilsäker after beach-look, utan att behöva byta om.