Bygg upp en basgarderob av skor

Basgarderoben är ett vanligt koncept man använder för att uttrycka en samling plagg som låter en klä sig rätt för majoriteten av olika slags tillställningar, både formella och informella. Här tänkte vi titta på hur en basgarderob för skona kan se ut.

Mannens basgarderob

Vi börjar med mannens basgarderob av skor då den är något enklare. Ett par sneakers kommer alltid vara bra att ha. Om du bara har ett par är ett par vita de mest flexibla. Annars kan du välja några färger du vet att du kan matcha till olika outfits.Tillsammans med dessa bör du ha ett par skor för mer formella tillställningar. Du kan sällan gå fel med ett par oxfordskor och välj då ett par svarta eller bruna. Bygg sedan ut vidare med ett par brouges och ett par loafers. Bor du någonstans där ni får ordentligt med snö på vintern vill du ju självfallet ha ett par riktiga vinterkängor också.

Kvinnans basgarderob

Kvinnor har som bekant lite fler stilar av skor att välja mellan. Igen kan vi börja med ett par sneakers och vita är som ovan sagt ett bra val om du bara har ett par. Med flera par kan du testa lite olika färger och mönster för att få några som passar bra till resten av din garderob.Sedan behöver du ett par snygga pumps. Om du gärna varierar klackens höjd emellanåt kan du gärna skaffa ett par höga och ett par låga. Vidare bör du ha ett par sandaler. För att få som mest utav dem bör de helst fungera lika bra för en promenad på stan som att bära till sommarklänningen.Ett par loafers är också en bra idé. Välj helst ut ett par som inte är allt för upp- eller nedklädd så kan du använda dem vid fler tillställningar. Komplettera dem gärna med ett par sköna och stiliga tofflor.Du kan också vilja ha ett par boots. Ankelboots är ett bra val just för basgarderoben, men om du verkligen är ett fan av högre boots kan du självfallet välja de istället.